Hooikoorts

Hooikoorts is een van de meest voorkomende allergie. Het is een allergische reactie zodra uw luchtwegen in aanraking komt met stuifmeel, grassoorten, planten en bomen. Als alles weer begint te groeien en te bloeien in de lente en zomer dan komt deze allergische reactie het meest voor. Stuifmeel wordt ook wel pollen genoemd, dat wat rondzweeft in de lucht.

De symptomen zijn dan jeukende ogen, niezen, een loopneus dat erg op verkoudheid lijkt.

Herkent u deze klachten? Wilt u geen medicatie meer gebruiken? Probeer dan eens een hooikoortspleister. Deze pleister wordt ook wel medical tape genoemd en wordt in een soort "vlinder"-vorm op de rug geplakt op de ribbenkast.

 

Hoe werkt het nu precies?

De tape wordt in het dermatoom (een gedeelte van de huid dat door een mergzenuw wordt geïnnerveerd) C4 en Th2 geplakt tot dermatoom Th6/7. De parasympatische innervatie (zenuwstelsel) van bronchiën, longen en longvliezen (pleurae) wordt vanuit C2 tot en met C4 verzorgd. De sympatische innervatie wordt verzorgd vanuit Th2 tot en met Th8. De tape onderdrukt eigenlijk het zenuwstelsel, waardoor de klachten sterk verminderen of geheel verdwijnen. De nawerking van de tape is een kortere of een langere periode (meerdere weken). Bij chronische klachten kan daarna weer opnieuw een tape geplakt worden.

Hoe lang blijft de tape zitten?

De tape kan 5-7 dagen op de rug blijven zitten. Afhankelijk van de klachten is de frequentie 1-3 keer plakken achter elkaar, met 1 rustdag er tussen.  Het jaar erop is de kans groot dat de klachten terug komen en is een hooikoortspleister weer aan te raden.

Wanneer plakken?

Voelt u de klachten weer opkomen, branderige ogen, loopneus etc. Aarzel dan niet en kom bij Laatumasseren voor het plakken van deze tape. Het effect is het grootst als u gelijk deze tape laat plakken. Heeft u er al een paar weken last van dan kan het effect iets minder zijn, dan dat u gelijk aan de bel trekt.