Bent u op zoek naar een sportmassage die stevig is of juist ontspannend? Dat kan bij Laatumasseren. Fysieke klachten in het lichaam kunnen door een sportmassage verlichting bieden. Deze techniek is zeer geschikt voor sporters, maar ook als u geen sporter bent kunt u fysieke klachten krijgen.

Bij Blessurepreventie moet u denken aan het voorkomen van blessures als bijv. een sportmassage, sporttaping of medical taping. Daarnaast kan ik u een advies geven over uw blessure en wat u er zelf aan kunt doen om het te voorkomen of te verminderen.

Wanneer een sportmassage?

Heeft u af en toe of regelmatig last van spierpijn, een zere rug of vermoeide, stijve spieren? Deze klachten zijn vaak het gevolg van vermoeidheidsverschijnselen die voortkomen uit lichamelijke en/of geestelijke inspanning. Bewust en onbewust tijdens bijvoorbeeld sport en werk. Een goede massage kan verlichting bieden en bijdragen aan herstel van het lichaam.

Wanneer Blessurepreventie?

Heeft u een blessure? Een blessure komt veelvuldig voor. Verstuikingen, kneuzingen, overbelasting, vermoeidheid van spieren en gewrichten zijn een onderdeel van een blessure. Een behandeling kan uw blessure verminderen of geheel genezen. Denkt u hierbij aan massage, rek-krachtoefeningen, bandage/taping, medical taping.

Behandelingen

Sportmassage

Er zijn 2 soorten sportmassages. Een activerende en deactiverende sportmassage.

Activerende: wilt u de spieren vlak voor het sporten even oppeppen dan is deze vorm van masseren de manier. Deze techniek is snel zodat de spieren op kunnen warmen.

Deactiverend: wilt u bijv. na het sporten of werk of andere inspanning de ontspanning in het lijf terugbrengen dan is een deactiverende sportmassage een manier om uw spieren tot rust te brengen. De afvalstoffen worden bij deze techniek sneller uit het lichaam weggewerkt en houdt de spieren soepel van knopen (myogelosen).

Sporttaping en medical taping


Sporttaping
: als u preventief een gewricht vast wil zetten, zodat er minder kans op een blessure is dan is sporttape de oplossing. Deze tape is wit van kleur en is een stugge tape. Gaat u vaak door uw enkel bijvoorbeeld of heeft u net uw knie verdraaid en wilt u sportief bezig zijn dan kunt u dit gewricht in laten tapen.

Deze tape kan 1 dag blijven zitten en moet er dan weer afgehaald worden.

Medical taping (kinesiotaping):  deze techniek is met een flexibele, elastische tape. De werking van deze tape berust op de activering en de-activering van spieren, maar ook prikkeling van zenuwen en werkt positief op het lymfestelsel. Hoofdfunctie van deze tape is: ondersteuning van spieren, vermindering van oedeem en bloeduitstortingen, pijnvermindering en gewrichtsfunctieverbetering. Medical tape kan voor veel doeleinden gebruikt worden op het lichaam, zoals: enkelverstuiking, littekenpijn, menstruatiepijn, migraine, lymfoedeem, bloeduitstortingen, bekkenpijn, verharde pijnlijke spieren etc. Maar ook bij hooikoorts een goed middel.

Deze tape kan 5-7 dagen blijven zitten. Het zit als een 2e huid en vooral bij beweging is deze tape het meest effectief. Natuurlijk kan met deze tape worden gedoucht en zelfs zwemmen is geen probleem.

Wat kost het?

Sportmassage
30 minuten 30,-
45 minuten 45,-
1 uur 60,-
75 minuten 75,-
90 minuten 85,-
inclusief lichaamscheck en massage 85,-
Medical taping 10,-
Sporttaping 5,-

Afspraak maken

Wilt u graag een afspraak maken voor een sportmassage, medical taping en/of sporttaping?  Klik hier om een afspraak te maken.