Waarom massage belangrijk is!

Wat is massage?

Een massage is de praktijk van het toepassen van een bepaalde druk, hard of zacht, op weefsel van het menselijk lichaam, de massee. Massage kan door de masseur/therapeut met de handen gedaan worden of door middel van hulpmiddelen. Dit kan met een tussenstof, als massage-olie of een massagewax of zonder tussenstof.

Doel massage

Het doel ligt aan wat de massee nodig heeft. Dit kan zijn om het lichaam goed in conditie te houden en de spieren en gewrichten soepel te houden. Je bevordert de doorbloeding van het weefsel en het lymfestelsel. Verder zorg je ervoor dat het autonome zenuwstelsel tot rust kan komen en herstelt en dat je welzijn wordt verbeterd. Je balans tussen lichaam en geest wordt herstelt en je voelt je een stuk beter nadien. Het doel kan fysiek, psychisch, sociaal, emotioneel of op spiritueel vlak zijn.

Luxe of basisbehoefte?

Vroeger was een massage een luxe. Maar als je het mij vraagt is het een basisbehoefte. In deze drukke maatschappij, dat we van hot naar her rennen, continu gestoord worden door de mobiele telefoon en ons hoofd overloopt door al die prikkelingen. Geen moment rust meer dus. Een goede massage behoort in deze tijd tot een basisbehoefte. Iedereen heeft een massage nodig! U toch ook?