Voetreflex

Voetreflex is een therapievorm waarbij allerlei lichamelijke klachten op de voeten en onderbenen behandelt kunnen worden. Zo worden orgaan-, spier- en mentale klachten aangepakt. Binnen mijn praktijk wordt de Chinese (Voetreflex Plus) en de Westerse geneeskunde toegepast.

 

Wat kunt u verwachten van Voetreflex Plus?

Vele klachten kunnen met Voetreflex therapie behandeld worden. Op de voeten en de handen hebben we te maken met reflexzones. Dit zijn zones die op de voet of de hand, een bepaald deel van het lichaam reflecteert. De zones op de voeten en handen weerspiegelen zones in het lichaam. De gehele anatomie van het menselijk lichaam is geprojecteerd op de voeten. Oefen je druk uit op deze zones dan geeft dat een corresponderende reactie in het lichaam.

Effecten van een voetreflexbehandeling zijn: ontspanning, verbetering van bloed- en energiedoorstroming, stimulering van het zenuwstelsel en het lymfesysteem, afvalstoffen uit bijv. organen en weefsels worden sneller afgevoerd en voedingsstoffen beter aangevoerd.

Voetreflex therapie kan bepaalde gebieden stimuleren of juist afremmen, maar ook energetisch is deze therapievorm goed in te zetten. Meridiaanbanen met daarop hun acupunctuurpunten kunnen hierin het lichaam stimuleren, zodat alle processen in het lichaam weer stromen en soepel verlopen.

Voetreflex therapie helpt bij fysieke, mentale, emotionele en sociale klachten.

Wanneer is Voetreflex therapie voor mij van toepassing?

Allerlei klachten kunnen met Voetreflex therapie behandeld worden. Het stimuleert het zelfhelend vermogen en zorgt ervoor dat het lichaam weer kan functioneren zoals wenselijk is. De klachten kunnen sterk verminderen of geheel verbeteren.

Voorbeelden van klachten:

 • hoofdpijn
 • spijsverteringsklachten: obstipatie, brijige ontlasting, opgeblazen gevoel, vetverteringsproblemen etc.
 • ademhalingsproblemen: slijmvorming, verkouden, hoesten, astma, bronchitis, stotteren etc.
 • nier-blaasproblemen: lichte urine, moeite met plassen, vaak plassen, pijn in de rug, nierstenen etc.
 • spierpijnen, gewrichtspijn, botpijn etc.
 • hormoonverstoring
 • ontgiften
 • mentale klachten: Burn-out, depressie etc.
 • het vaak koud hebben of juist warm: koude handen en voeten, veel transpireren
 • allergieën: hooikoorts, voedsel etc.
 • huidproblemen: eczeem, jeuk etc.
 • bloedvaten: hartkloppingen, spataderen, hoge of lage bloeddruk, koude extremiteiten, wintervoeten

Opbouw sessies en vervolgbehandelingen

De eerste keer dat u komt duurt ongeveer 1,5 uur. We hebben een uitgebreid anamnesegesprek met een ontspannende voetreflexmassage.

De tweede behandeling bestaat uit een voetanalyse en dan kijken we of het gevoel van de zones op de voeten overeenkomt met de klachten, zodat we een goed beeld krijgen wat de oorzaak is en er een goed behandelplan opgesteld kan worden. Duur van deze behandeling is een uur tot 1,5 uur.

De derde behandeling wordt een behandelplan opgesteld en gaan we de hoofdklacht aanpakken. Vervolgbehandelingen duren ongeveer een uur.

Na 6-8 behandelingen moet er al echt een wereld van verschil zijn en kunnen we de frequentie van een week meer uitbouwen. Gebeurd dit niet dan kunnen we verder kijken of aanspraak maken op een andere discipline.

Wat kan Laatumasseren voor u betekenen?

Bij Laatumasseren staat u centraal, het is belangrijk dat u de ruimte krijgt uw verhaal kwijt te kunnen en dat u zich op uw gemak voelt. De behandeling wordt specifiek op u afgestemd en uw klacht(en). Van fysiek tot mentaal, sociaal en emotioneel tot alle klachten die bestaan. Laatumasseren kan nu ook orgaanproblematiek behandelen en energetische technieken toepassen.

Samen met u kijken we naar de oorzaak van de hoofdklacht. Het is een wisselwerking tussen u en de therapeut. Door de adviezen die u meekrijgt zal de behandeling een sneller effect hebben. Een advies kan bestaan uit: oefeningen, beweging, voedseladvies, ontspanning etc. Bent u er klaar voor om serieus met uw klacht bezig te zijn, dan kunnen er goede resultaten in deze therapie geboekt worden.

 

Samenvatting

Voetreflex Plus therapie is een therapievorm van Westerse en Chinese invloeden. De zones op de voeten en handen weerspiegelen zones in het lichaam. De gehele anatomie van het menselijk lichaam is geprojecteerd op de voeten. Oefen je druk uit op deze zones dan geeft dat een corresponderende reactie in het lichaam.

Allerlei klachten op fysiek, mentaal, sociaal en emotioneel vlak helpt deze therapievorm de klachten te verbeteren of zelfs te genezen. Het zelfhelend vermogen wordt sterk gestimuleerd in het lichaam, zodat het lichaam weer goed kan functioneren.

Naast de Massagetherapie, de Myofasciaal en triggerpointtherapie is de Voetreflex therapie een mooie aanvulling in mijn praktijk. Met deze therapie kan ik specifiek organen behandelen en energetisch werken.

Nog even 1,5 jaar aan de bak en dan mag ik mijn diploma in ontvangst nemen. Het is een ontzettende interessante opleiding en dat maakt mij straks zeer all-round.

Wat kost het?

1e consult (duur 90 minuten) 90,-
Vervolgconsult
30 minuten 37,-
45 minuten 54,-
60 minuten 72,-
75 minuten 87,-

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? Klik op de link Een afspraak maken.