Myofasciale therapie

Integraal myofasciaal therapie is een vakgebied waarin gewerkt wordt met spieren (myo) en hun omhulsel de fascia. Klachten op het fysieke en mentale vlak  kunnen uit de spieren, fascia of triggerpoints komen. Met spiertesten wordt de verstoring opgezocht en met een fascia techniek behandeld. Zo ontstaat er ontspanning in lichaam en geest.

Wat kunt u verwachten van Integraal myofasciaal therapie?

Deze therapievorm is gericht op de fascia van het lichaam. Het is een netwerk van sterk bindweefsel, dat rondom en tussen spieren, botten, gewrichten, organen en zenuwen zit. Je kan het zien als een skelet van zacht weefsel, zonder dit bindweefsel is er geen houvast en zou het als een kaartenhuis in elkaar vallen. Dan is er geen menselijk lichaam.

Tijdens deze therapie gaan we op zoek naar de verstoorde spier of spieren, door middel van spiertesten. Bij een verstoring wordt er gekeken in een fasciaal vlak en wordt er naar obstructies gezocht. Deze obstructies worden behandeld, door manuele fasciale technieken of met behulp van tools bijv. een cup, trilling of IASTM (instrument assisted soft tissue mobilozation).  

Aan het einde van de behandeling kunt u advies meekrijgen op het gebied van thuishulpoefeningen, en eventuele adviezen om de oorzaak aan te pakken.

Wanneer is Integrale myofasciale therapie iets voor mij?

Myofasciaal therapie kan worden toegepast bij fysieke en mentale klachten.

Voorbeelden hiervan zijn:

Schouderklachten, rugklachten, hoofdpijn, nekpijn, gewrichtspijn, pijn in spieren, zenuwpijn etc.

Opbouw sessies en vervolgbehandelingen

De eerste keer zal er een uitgebreid intake-gesprek zijn. De eerste sessie duurt ongeveer 1,5 uur.

Daarna wordt een visuele inspectie gedaan van het lichaam. Vervolgens kijken we naar de bewegingsuitslagen en waar in het lichaam restricties en verhoogde tonus (druk) zit. Door middel van spiertesten zoeken we de verstoring op. Op basis van deze informatie zal er een behandelplan worden opgesteld, dat specifiek op jouw is afgestemd.

Door fasciaal release technieken te gebruiken die manueel of met een tool worden uitgevoerd op jouw lichaam, zorg je ervoor dat het lichaam ontspant en pijn verdwijnt. Triggerpointtherapie kan ook een onderdeel zijn van deze therapievorm. Triggerpoints en fasciarelease kunnen hand in hand samengaan.

Zeker na 5 behandelingen moet er een verschil merkbaar zijn. Voldoen de behandelingen niet aan uw hulpvraag, dan kijken we wat het lichaam verder nog nodig heeft. Dit kan een andere aanpak zijn in de vorm van Massagetherapie of Voetreflex Plus therapie of dat een andere discipline de behandeling overneemt.

Vervolgbehandelingen kunnen uit een half uur bestaan, 3 kwartier of een uur. Bij een vervolgbehandeling hebben we een voorgesprek, behandeling en een nagesprek/advies inbegrepen.

Wat kan Laatumasseren voor u betekenen?

Uw probleem/klacht is bij Laatumasseren in goede handen. U krijgt de ruimte om uw verhaal kwijt te kunnen. De behandeling zal specifiek op u afgestemd zijn, wat bij u past en in overleg met u is veel mogelijk binnen het gebied van mijn expertise.

Van fysieke klachten tot mentale klachten, van sociale tot emotionele problemen. Er zijn vele mogelijkheden.

Samenvatting

Myofasciaal therapie is een vakgebied waarin spieren, fascia, botten, gewrichten, pezen, zenuwen weer samen kunnen bewegen. Dat de pijnprikkel naar de hersenen toe wordt gedeactiveerd en het lichaam geen pijnsignalen meer hoeft af te geven.

Door middel van myofasciale technieken en met behulp van tools kunnen deze pijnsignalen worden behandeld en klachten verminderen of geheel oplossen. Ook Triggerpointtherapie kan een onderdeel zijn van deze therapievorm.

Wat kost het?

1e consult (duur 90 minuten) 99,-
Vervolgconsult
30 minuten 40,-
45 minuten 58,-
60 minuten 77,-
75 minuten 91,-

Afspraak maken

Wilt u graag een afspraak maken voor Integrale myofasciale therapie? Klik dan hier om een afspraak te maken.