Massagetherapie is een therapie waarbij de mens als totaliteit wordt gezien, lichaam en geest zijn onderling verbonden. Ervaart u problemen of klachten op fysiek, mentaal, emotioneel of sociaal vlak? Massagetherapie helpt het lichaam daar waar het vast zit weer in beweging te brengen. Het helpt u om verder te komen in uw leven, het brengt lichaam en geest weer in balans.

Wat kunt u verwachten van Massagetherapie?

Massagetherapie is een breed vak. Alle fysieke en psychosomatische klachten/problemen zijn bespreekbaar.

Tijdens deze therapie bent u even uit uw doe-modus en mag u even “zijn”, uw gedachten zijn in het hier en nu (Mindfulness). U bent met uw gedachten bij uw lichaam, wat de geest tot rust brengt en het lichaam kan herstellen. Een werkwijze waarin alles met elkaar in verbinding staat, lichaam en geest, maar ook je voet met je hoofd, zonder dat het zweverig is.

Bewustwording van het lichaam is de drijfveer van massagetherapie. Het geeft u inzicht in uw leefwijze, uw klacht en de samenhang tussen lichaam en geest. Fysieke klachten komen vaak voort uit de geest en massagetherapie gaat hierop in.

Wanneer is Massagetherapie voor mij van toepassing?

Massagetherapie kan worden toegepast op sociaal, fysiek, mentaal en emotioneel vlak. Voorbeelden van klachten zijn:

Mentale klachten/hoofdpijn

Heeft u klachten als een “vol” hoofd, overbelasting, slaapproblemen. Heeft u geregeld hoofdpijn: spanningshoofdpijn, clusterhoofdpijn, migraine of gewone hoofdpijn.

Nek/ Schouderklachten/armen

Pijn tussen de schouderbladen, pijn in de nek of kaken, frozen shoulder, blokkade (impingement), tinteling in arm/vingers, RSI, TOS, whiplash of moeite met de ademhaling.

Rugproblematiek

Ischias, spit, Hernia, Scoliose, bekkeninstabiliteit, pijn in de bil.

Benen

Heeft u pijn in de benen: stijve/stramme spieren, onrustige benen, vochtophoping (lymfoedeem), zere knieën of enkels.

Buikpijn

Obstipatieklachten of menstruatiepijn.

Stress/Burn-out/depressie

Ervaart u (chronische) stress of bevindt u zich in een Burn-out of depressie? Dan is massagetherapie een therapievorm dat u helpt om weer met beide benen op de grond te staan, u leert contact te maken met uw lichaam en te luisteren naar wat het lichaam te vertellen heeft. Aspecten die bijgedragen hebben aan het ontstaan van de klachten kunnen uit de diepere lagen van het lichaam naar boven komen, als onverwerkte ervaringen uit het verleden, emoties en u inzichten geven. Het is een manier om bewust te worden van het lichaam en hoe uw leefwijze is, zonder oordeel en met volle aandacht gaat u op zoek naar wat u verder brengt in het leven.

Minderjarig?

Ben je minderjarig, dan is het verplicht om de behandelovereenkomst schriftelijk door beide ouders te laten ondertekenen, zij moeten beiden eens zijn met de behandeling. Is er een situatie waarbij 1 ouder niet zou kunnen tekenen, dan moet de voogd ondertekenen.

Opbouw sessies

Bij uw eerste afspraak zal er een intake-gesprek plaatsvinden. De eerste behandeling duurt ongeveer 1,5 uur. Daarin bekijken we de klacht of het probleem en welke behandeling het beste aansluit bij uw lichaam/wens en zal er een behandelingsovereenkomst gesloten worden.

De behandeling kan bestaan uit allerlei technieken (zie bij behandelingen). Na de behandeling hebben we een nagesprek. Dit kan bestaan uit een advies als oefeningen (houding, ademhaling, rek- en versterkoefeningen, voeding, ontspanningsoefeningen, leefwijze).

Bij massagetherapie wordt aanbevolen om te beginnen met 5 behandelingen. Daarna kijken we of de behandelingen voldoen aan uw hulpvraag en verdere behandelingen gewenst is. Indien noodzakelijk verwijs ik u door naar een andere discipline.

Wat kan Laatumasseren voor u betekenen

Bij Laatumasseren staat u centraal, u heeft de ruimte om uw verhaal kwijt te kunnen en de behandeling wordt op u afgestemd, wat bij u past en waar u naar op zoek bent. Van fysiek (klachtgerichte behandeling) tot chronisch Deep Tissue (soort bindweefselmassage) behandeling, van geestelijke ontspanning tot emotioneel (uw gevoel). Er zijn vele mogelijkheden.

Behandelingen

De volgende behandelingen vallen onder massagetherapie:

Deze therapie bestaat naast een massagetechniek uit: oefeningen: rek-en versterkoefeningen, houding, ademhaling, voeding en ontspanningsoefeningen.

Samenvatting

Massagetherapie is een breed vakgebied dat lichaam en geest in balans brengt. U kunt op fysiek, mentaal, sociaal en emotioneel vlak terecht bij Laatumasseren. Massagetherapie bestaat bij Laatumasseren uit: klachtgerichte behandelingen, Chakramassage, Deep Tissue volgens Vreeling, Manuele Lymfedrainage, Holistic Pulsing, Haptische Massages en Massage bij kanker.

Opbouw van mijn behandelingen

Komt u voor de eerste keer dan vindt er een intake-gesprek plaats, evt. inspectie en functietesten, afstemming van de behandeling op uw lichaam en een nagesprek/advies.

Een vervolgbehandeling kan uit 30 minuten, 45 minuten, 60 minuten, 75 minuten of 90 minuten bestaan. In overleg met u en hoeveel tijd er voor een behandeling uitgetrokken moet worden bepaald de duur van de vervolgafspraak. Bij een vervolgbehandeling zit een voorgesprek, behandeling en een nagesprek/advies inbegrepen.

Wat kost het?

Massagetherapie
1e consult (duur 90 minuten) 99,-
Vervolgconsult
30 minuten 40,-
45 minuten 58,-
60 minuten 77,-
75 minuten 91,-

Afspraak maken

Wilt u graag een afspraak maken voor massagetherapie?  Klik hier om een afspraak te maken.