Hallo, mijn naam is Chantal Bennink-Rensen. Ik ben geboren en getogen in Raalte. Het menselijk lichaam vind ik erg interessant: hoe is een lichaam opgebouwd, hoe het werkt en welke problemen het lijf tegenkomt. Door mijn voormalige beroep als operatie-assistente en door verschillende opleidingen en cursussen te hebben gevolgd heb ik veel kennis opgebouwd over het menselijk lichaam. Ik heb van mijn hobby, masseren, mijn werk gemaakt. Mijn grootste passie is mensen helpen, zodat een ieder in het leven weer verder kan. Ik vind persoonlijke aandacht heel belangrijk en neem daarom voldoende tijd om uw probleem/klacht te bespreken.

Ik heb 15 jaar als operatie-assistente gewerkt in Deventer en Hardenberg. Ik heb begin 2017 de keuze gemaakt om me meer te richten op mijn bedrijf Laatumasseren. Dit is wat ik wil! Mijn grote passie, mensen helpen en masseren is een vak geworden waar ik voldoening en rust uithaal.

Na mijn opleiding tot operatie-assistente ben ik in de avonduren een opleiding voor Sportverzorging en massage gaan volgen. Na het eerste jaar vond ik het zo leuk dat ik Blessurepreventie erbij achteraan heb gedaan. Ik heb een aantal jaren in een massageteam van BMS (De belangenvereniging voor Beroepsbeoefenaars in de Massage- en Sportverzorgingsbranche) gezeten. Daar verzorgde ik bandages, massages en eerste hulp bij turnwedstrijden. In 2013 heb ik de cursus Hotstone gedaan, voor een dubbele werking; ontspanning en diepe werking in de spieren door de warmte. In 2017 heb ik de cursus Zwangerschapsmassage gedaan en kan ik nu ook zwangere dames een heerlijke ontspannen massage geven met evt. fysieke klachtenbehandeling Daarna heb ik nog een cursus hotstonemassage gedaan. In die jaren dat ik sporttherapie uitvoerde merkte ik dat er best veel mensen zijn met rugklachten. Ik heb de cursus Dorntherapie gevolgd te Ommen. Een wervelkolomtherapie.

Daarna wilde ik het hoogst haalbare in de massagewereld en dat is Massagetherapeut worden. Ik kwam uit in Utrecht bij Esoterra, een 3-jarige HBO opleiding, dat later verhuisde naar Bilthoven. In 2017 ben ik gediplomeerd Massagetherapeut geworden, ik mag me nu ook Natuurgeneeskundig therapeut noemen.

Ik heb tijdens mijn opleiding tot Massagetherapeut, veel technieken geleerd en dat Massagetherapie een breed vakgebied is dat bestaat uit een fysiek deel en een mentaal deel. Lichaam en geest werken samen en als dat niet gebeurt kunnen er allerlei problemen/klachten ontstaan. Ik heb ook ingezien dat onderdelen van de Massagetherapie als mindfulness, meditatie, Focussen, Haptische Massage, Tai Chi en Yoga helemaal niet "zweverig" is. Kijk onder het tabblad Massagetherapie op deze website, daar vindt u alles over Massagetherapie. Tijdens mijn opleiding tot Massagetherapeut heb ik nog een cursus zwangerschapsmassage gevolgd en heb ik de verdieping van Dorntherapie gedaan.

Op dit moment ben ik bezig met een opleiding voor integraal myofasciaal therapeut. Deze opleiding bestaat uit triggerpointtherapie en myofasciaal therapie. Leren vind ik erg leuk, inspirerend en ben ik in contact met andere therapeuten. Zo blijf ik actueel, scherp en gemotiveerd.

Eind 2020 ben ik tevens een opleiding gestart voor Voetreflex Plus, deze studie duurt 3 jaar. Voetreflex Plus is een natuurgeneeskundige behandelmethode op de voeten van de mens. Op de voeten liggen alle reflexzones die corresponderen met je gehele lichaam, als je organen, je wervelkolom, spieren etc. Ik leer de Westerse en de Chinese visie en dat maakt het compleet.

Massagetherapeutische en Dorntherapeutische behandelingen kunnen via uw aanvullende zorgverzekering, (deels) vergoed worden. Het is noodzakelijk dat u Natuurgeneeskunde (Alternatieve geneeswijze) heeft opgenomen in uw zorgverzekeringspolis. Als u op de volgende link zorgwijzer klikt kunt u zien welke kosten u vergoed krijgt en bij welk zorgverzekeringspakket dat mogelijk is. Bij uw zorgverzekeraar kunt u navraag doen of de VBAG wordt erkend, waarbij ik ben aangesloten.

Dus bij Laatumasseren kunt u terecht voor een therapeutische behandeling op fysiek en mentaal vlak. Van Massagetherapie tot Dorntherapie, Triggerpointtherapie en straks ook voor Voetreflextherapie, en Integraal Myofasciaal Therapie. Vanaf 2022 geef ik geen sport/ontspanningsmassage, Zwangerschapsmassage of Hotstonemassage meer. Ik richt me vooral op de medische therapeutische behandelingen, mensen met klachten.  Kijkt u verder op mijn site, wat mijn behandelingen of specifieke technieken inhouden. Heeft u vragen hierover, stel ze gerust.

Mijn visie

Mijn visie is mensen willen helpen. Ik wil mensen van hun probleem/klacht afhelpen of meer inzicht geven in het probleem of de klacht. Dit doe ik door middel van verschillende massagetechnieken, gesprekken en oefeningen. Bewustwording is de sleutel voor Massagetherapie.

Ik behandel u op een aandachtige, rustige, persoonlijke en respectvolle manier. Ik neem de tijd voor u en ik laat u in uw waarde. Ik wil u een gevoel van veiligheid en rust geven. Door mijn zorgachtergrond als operatie-assistente ben ik mij er zeer van bewust wat het belang van gezondheid en ontspanning is. Massage levert hierin een belangrijke bijdrage. Niet alleen voor het lichaam, maar ook voor de geest! Stress en ontspanning werken vaak als een vicieuze cirkel met allerlei lichamelijke klachten tot gevolg. Een goede massage kan wonderen doen om deze spanning te doorbreken en u inzichten en bewustwording te laten ervaren wat dat met uw lichaam doet. Naast massages bied ik u een luisterend oor, zodat uw verhaal bij mij in vertrouwen kwijt kunt. U bent uniek en met uw verhaal als leidraad gaan we aan de slag en bepalen we samen wat u nodig heeft en welke massagetechniek(en) bij u het beste past. Wees u ervan bewust dat een goede massage ook een moment voor uzelf is, even uit de dagelijkse werkelijkheid, uit uw doen en even zijn. Een moment van rust, datgene wat in uw lichaam vast zit in beweging te brengen, zodat u daarna weer verder kunt.

Ik geef medische/therapeutische massages. Heeft u fysieke klachten of psychosomatische klachten, sportblessures, heeft u een beenlengteverschil of wervelkolomklachten. Al uw klachten zijn bij mij bespreekbaar en behandelbaar.

 

Mijn missie

Mijn droom die altijd onbereikbaar was, dat ik mijn eigen bedrijf wilde beginnen, was geen optie. Dat dacht ik tenminste, totdat ik een duwtje in mijn rug kreeg en de situatie zo was dat ik in het diepe sprong. Ik wilde mijn bedrijf uit laten groeien tot een goed lopende praktijk. Een droom die toch werkelijkheid is geworden.

Ik sta voor kwaliteit, flexibiliteit, vakbekwaamheid, ontwikkeling en respect. Mijn missie is om uw gezondheid te verbeteren. Op een manier dat met gesprekken, massagetechnieken en oefeningen te bewerkstelligen is. Op een manier van therapeutische massagebehandelingen. Op een manier dat lichaam en geest verbind. Op een manier om naar u zelf te kijken, te voelen zonder oordeel, op zoek te gaan naar een mogelijke oorzaak van uw probleem/klacht. Staat u open voor de betekenis van uw klacht, om in de diepere lagen van het lichaam te kijken daar waar u al die tijd voor wegloopt? Durf te voelen, durf bewust te worden van uw klacht. U doet ertoe! Waar u naar op zoek bent met uw probleem/klacht is mogelijk bij Laatumasseren. Maak het bespreekbaar.